VOLUNTARIAT AL PALLARS SOBIRÀ

DAVANT L'EMERGÈNCIA PEL CORONAVIRUS "COVID19"

QUÈ PODEM FER PER AJUDAR?

1r) Donem-nos suport entre veïns/es

Cuidem-nos entre els veïns i veïnes:

  • Preguntem si als nostres veïns els cal alguna cosa i mirem si està al nostre abast fer-ho, sempre i en tot cas repectant estrictament les instruccions de les autoritats sanitàries.

  • Fem difusió en espais comuns (porta ascensor, portal, ...) dels canals d'informació i contacte per ajudar-nos.

2n) Teixim xarxes d'ajuda mutua

Organitzem-nos per blocs, carrers i pobles fent una micro-xarxa d’ajuda mútua:

  • Podem organitzar-nos en grups de whattsApp o Telegram entre els veïns per comunicar-nos necessitats i suports. Informa del teu grup a l'apartat "Iniciatives" de més avall

3r) Col·laborem a l'emergència

OFEREIX-TE DE VOLUNTARI

  • Inscriu-te als serveis de voluntariat actius (Creu Roja, ...) al formulari de sota.

SUMA'T A INICIATIVES DE SUPORT A LA XARXA

  • Estiguem atents a la possibilitat de donar un cop de mà sense moure’ns de casa, fent tasques telemàtiques o a distància.

FES-TE VOLUNTARI

Registre temporal de voluntaris/es del Consell Comarcal del Pallars Sobirà (P7500010I) Podeu cancelar la cessió de dades enviant un correu a covid19@pallarssobira.cat.

SIGUEM BONS VEÏNS/ES, CUIDEM-NOS ENTRE TOTS

Entenent que és sobretot a través del bon veïnatge (l’ajuda mútua i la solidaritat) que podem ajudar, però preveient que algunes situacions no s’estan cobrint, el Consell Comarcal des de Serveis Socials i l'Oficina Jove, estem organitzant grups de persones voluntàries, que en funció de les seves possibilitats d’acció, puguin atendre, si és el cas, les necessitats bàsiques (compres d'alimentació, medicines, mantenir contacte per telèfon amb gent confinada...) de la població vulnerable en el marc de l’emergència sanitària actual.

COL·LABORA DAVANT L'EMERGÈNCIA!
FES-TE VOLUNTARI/A!

Rep informació de servei i suma't al reptes #JoActuoSobira !

XARXES D'AJUDA MÚTUA I ALTRES INICIATIVES DE VOLUNTARIAT I SUPORT AL PALLARS SOBIRÀ

Al teu municipi, poble o carrer teniu un grup de whatsapp, telegram o similar? Activeu-lo com a xarxa de suport!

VISIBILITZEM AQUESTES XARXES, FEM QUE NINGÚ EN QUEDI FORA I COORDINEM-NOS!

MOLT IMPORTANT! Tota iniciativa de voluntariat ha de seguir les instruccions que faciliten les autoritats i han de ser comunicades!

Llegiu les instruccions i requisits de les autoritats per a les iniciatives de voluntariat:

Benvolguts/des veïns i veïnes del Pallars Sobirà,

La situació d’emergència sanitària decretada per les autoritats i les mesures adoptades per contenir la propagació del virus COVID-19, repercuteixen clarament sobre tota la població, però -i de manera molt significativa- sobre persones en risc i col·lectius vulnerables, els quals mereixen una atenció especial i l’activació d’accions específiques.

Són nombroses les persones i entitats que esteu oferint la vostra ajuda per a pal.liar les conseqüències del pla de xoc i el confinament preventiu a casa, a través del bon veïnatge.

Són moltes les persones que, des de l’anonimat i els bons costums del veïnatge estan prestant la seva ajuda a les persones més vulnerables, sobretot gent gran que viu sola o amb un suport familiar llunyà, i persones amb malalties cròniques i pluripatologies, fent-los-hi la compra d’aliments, l’abastiment de medicaments, etc., tot per evitar sortides de casa innecessàries, desplaçaments i viatges que poden posar en risc la seva salut. Si totes ens organitzem amb els veïns i veïnes més pròxims, garantirem que ningú queda desatès.

Des d’aquestes línies, volem agrair a aquestes persones la seva solidaritat, cooperació i responsabilitat mútua, valors que defineixen l’estil de vida rural, del poble, valors que salvaguarden la convivència entre les persones i milloren el nostre benestar i la qualitat de vida. Tal com afirmà Zygmunt Bauman: “No pot haver-hi una comunitat sense un sentit i una pràctica de la responsabilitat”.

ALTRES PROPOSTES DE VOLUNTARIAT ON POTS COL·LABORAR

Tens dubtes? Tens propostes per millorar la resposta a l'emergència al Pallars Sobirà

Comparteix-les en aquest formulari i mirarem de trobar-hi resposta entre tots. Gràcies.